Nieuws

Hoelang duurt de keuring van een mazouttank?

Met regelmaat je mazouttank laten controleren, het is cruciaal om lekken en verontreiniging te voorkomen. Maar hoelang duurt een keuring van je mazouttank eigenlijk?

Snel en vakkundig

Een keuring die er na een kwartiertje al opzit? Dat kan. Gemiddeld duurt een keuring van je mazouttank namelijk maar 15 minuten. Of de keuring nu korter of langer duurt heeft geen invloed op de prijs. Die staat namelijk vast, naargelang je een ondergrondse of bovengrondse tank hebt en in Vlaanderen, Brussel of Wallonië woont.

Waarom gaat de keuring zo snel?

Onze ervaren technici werken al jarenlang elke dag met stookolietanks. Ze werken doelgericht en weten elke mazouttankkeuring vlotjes uit te voeren. Bovendien hebben ze voor elke controle een vaste checklist die hen helpt nóg efficiënter te werk te gaan.

Concreet doen ze het volgende:

  • Een visuele inspectie van de mazouttank
  • Een controle op verontreiniging buiten de stookolietank
  • Een nazicht van de overvulbeveiliging
  • Een check van het lekdetectiesysteem

Waarom is een keuring van de mazouttank noodzakelijk?

In bepaalde gevallen ben je wettelijk verplicht om je mazouttank na een bepaalde periode te laten keuren. Dat is afhankelijk van je woonplaats en je type mazouttank. Zo moeten ondergrondse mazouttanks kleiner dan 6.000 liter bijvoorbeeld om de 5 jaar gekeurd worden. Is je mazouttank niet gekeurd, dan mag je mazoutleverancier in principe je mazouttank niet vullen.

Dé belangrijkste reden om regelmatig je mazouttank te laten keuren is echter het voorkomen van bodemverontreiniging. Je wil eventuele lekken zo vroeg mogelijk opsporen. En een extra motivatie: stel dat er een lek is en je beschikt niet over een geldig keuringsattest, dan dekt je verzekering de schade en de kosten -die al snel 10.000 euro en meer aantikken- die hieraan verbonden zijn (zoals een bodemsanering) níét.

Omdat in het geval van bodemverontreiniging voorkomen beter is dan genezen, adviseren we ook als het niet wettelijk verplicht is je mazouttank periodiek te laten keuren. Een kleine kost die heel wat extra saneringskosten kan besparen.

Tijd voor de periodieke keuring van je mazouttank? Of wil je op zeker spelen en bodemverontreiniging voorkomen? Contacteer dan onze stookolietechnici voor een afspraak via het gratis nummer 0800 11 206 of bestel je mazouttankkeuring online.