Nieuws

Een mazouttank keuren of saneren? Veiligheid boven alles!

Bij All-in Tank Service laten we niets aan het toeval over. Daarom keuren of saneren wij jouw mazouttank in alle veiligheid. Dat gaat van bijscholingen voor onze vaklui tot het beste materiaal om de klus te klaren. Dit alles in combinatie met onze jarenlange ervaring en opgebouwde expertise maakt van ons de ideale partner voor de keuring of sanering van jouw mazouttank.

Wij zorgen voor de veiligheid van je mazouttank

Een keuring van je mazouttank is wettelijk verplicht en helpt je om schade of problemen te voorkomen. En dat begint al bij de installatie. Elke mazouttank die in Vlaanderen en Brussel geïnstalleerd wordt, moet gekeurd worden alvorens je ze kan gebruiken. Problemen bij de installatie zoals een mogelijk lek, het ontbreken van een overvulbeveiliging of het niet werken van je lekdetectiesysteem kunnen zo opgespoord worden. Elementen die cruciaal zijn voor een veilig gebruik van je mazouttank en met verplichte periodieke keuringen verder opgevolgd worden.

Wij zorgen voor de veiligheid van het milieu

Ongebruikte mazouttanks bevatten, ook als ze leeg zijn, een residu van slib, restjes mazout en water. Als dat door een scheur, een lek of roestvorming in contact komt met de bodem heb je te maken met bodemverontreiniging die enkel door middel van een kostelijke bodemsanering opgelost kan worden. Om dit te voorkomen ben je wettelijk verplicht je ongebruikte mazouttank te laten reinigen en indien mogelijk te verwijderen. Dat doe je best niet zelf, maar door een professionele firma die je na afloop een attest kan bezorgen. En hoewel tuinaanleggers of grondwerkers soms aanbieden om je mazouttank te verwijderen, beschikken zij niet over de juiste certificeringen om jou een attest te bezorgen en om je mazouttank volgens de regels van de kunst te laten verwerken.

Wij zorgen voor de veiligheid van onze mensen

De keuring of sanering van jouw mazouttank gebeurt bij ons door erkende stookolietechnici. Hierdoor kan je er zeker van zijn dat onze mensen de nodige opleidingen hebben gevolgd en aan alle voorschriften voldoen. Daarnaast zorgen we ervoor dat onze mensen met het beste materiaal, zoals een vonkvrije knabbelschaar, kunnen werken zodat zij hun job in alle veiligheid kunnen uitvoeren.

Wil jij ook in alle veiligheid je woning verwarmen met mazout of je ongebruikte mazouttank laten reinigen en verwijderen? Vertrouw dan op onze expertise. Je kan zowel je keuring als de sanering van je mazouttank eenvoudig online via onze website aanvragen.