Nieuws

Je ondergrondse mazouttank neutraliseren: hoe gaan we te werk?

Heb je een ondergrondse mazouttank die je niet meer gebruikt? Dan ben je volgens de wettelijke bepalingen verplicht om je mazouttank te neutraliseren. Bij All-in Tank Service ben je hiervoor aan het juiste adres. Hoe we jouw ondergrondse mazouttank neutraliseren? Dat leggen we je hier uit.

Opgeruimd staat netjes

In principe is het de bedoeling dat jouw oude mazouttank volledig uit de grond wordt verwijderd en wordt afgevoerd voor verdere recyclage. Om gemakkelijker aan de mazouttank te kunnen, graven we de mazouttank doorgaans eerst uit. Vervolgens maken onze saneerders een opening in de mazouttank ter hoogte van het mangat. We zorgen ervoor dat de opening voldoende groot is zodat de mazouttank straks grondig gereinigd kan worden met een biologisch afbreekbaar detergent.

Maar alvorens de mazouttank te neutraliseren, pompen we het nog aanwezige vloeibaar afval (mazout en slib) op met een vacuümpomp. Zodra het residu is verwijderd en de mazouttank leeg is, kan het reinigen beginnen. Eenmaal de binnenwand van de mazouttank helemaal zuiver is, kunnen we de mazouttank neutraliseren. Maar we vertrekken natuurlijk niet zonder het gat in de grond eerst weer mooi op te vullen.

Neutraliseren met inert materiaal

In sommige gevallen is het technisch onmogelijk om je mazouttank op een veilige manier uit te graven. Als je ondergrondse mazouttank te dicht bij de woning gelegen is, dan kan het uitgraven ervan stabiliteitsproblemen veroorzaken. In zo’n gevallen is het aangewezen om – na de zorgvuldige lediging en reiniging - de mazouttank op te vullen met een inert materiaal zoals zand of bioschuim. Op die manier is je mazouttank op een correcte manier buiten gebruik gesteld. Het bewijs van de reglementaire buitendienststelling ontvang je middels een officieel attest.

Klik hier om jouw ondergrondse mazouttank te neutraliseren

Aangezien 1 beeld meer zegt dan 1000 woorden, kan je het neutraliseren van een ondergrondse mazouttank bekijken in onderstaande video!