Nieuws

Het verwijderen van je bovengrondse stookolietank

Heb je een bovengrondse stookolietank die je niet meer gebruikt? Dan helpt All-in Tank Service jou met veel plezier verder met die te verwijderen. Volgens de wet ben je verplicht om de stookolietank leeg te maken en te reinigen als ze een capaciteit heeft van maximaal 6000 liter (5000 kg). Als er meer dan 6000 liter in je stookolietank kan, dan is het ook verplicht de stookolietank volledig te verwijderen of te verschroten. In de praktijk zien we dat bovengrondse stookolietanks, ongeacht de grootte, bijna altijd worden verwijderd.  De ruimte die daarmee vrijkomt kan dan opnieuw worden benut. In dit artikel lichten we graag toe hoe het verwijderen of verschroten van zo'n bovengrondse stookolietank verloopt.


Eerst en vooral maken we een opening in de stookolietank zodat we de stookolietank grondig kunnen reinigen. Voor het opensnijden van de stookolietank gebruiken we gespecialiseerde apparatuur zodat dit volledig vuur- en vonkvrij gebeurt. Vervolgens zuigen we het nog aanwezige vloeibaar afval op. Het residu van mazout en slib dat op de bodem van de stookolietank ligt, wordt overgepompt naar een afvalreservoir in de reinigingswagen en later op ons depot opgeslagen. Zodra al het vloeibaar afval uit de stookolietank is, reinigen we de binnenkant onder hoge druk met een gespecialiseerd reinigingsmiddel. Eens de stookolietank helemaal proper is, kunnen we de stookolietank netjes verwijderen.

Indien de ruimte het toelaat, dan wordt de stookolietank in één stuk weggehaald en afgevoerd. Is dat niet mogelijk omdat de deuropening bijvoorbeeld te smal is, dan verschroten we de stookolietank in handelbare stukken. Ook de verschroting gebeurt met een speciale knabbelschaar en verloopt volledig vonk-, rook,- en geurvrij.

Nadat de stookolietank vakkundig is gereinigd en verwijderd, ontvang je van All-in Tank Service de officiële attesten die aantonen dat jouw stookolietank volgens de wet werd gesaneerd.

Je bovengrondse stookolietank verwijderen? Dit doet All-in Tank Service voor jou:

  • Verwijderen en verwerken van het vloeibaar afval
  • Grondig reinigen van de stookolietank
  • Verwijderen of verschroten van de stookolietank
  • Overhandigen van wettelijke attesten

Je bovengrondse mazouttank verwijderen? Vraag hier vrijblijvend je offerte