Nieuws

Prijscheck: hoeveel kost het verwijderen van jouw mazouttank?

Een mazouttank die je niet meer gebruikt, moet volgens de wet worden verwijderd of gesaneerd. Maar hoeveel kost het om die mazouttank te verwijderen en welk btw-tarief is voor jou van toepassing? Dat zoeken we voor je uit in deze prijscheck.

Rechttoe rechtaan

In tegenstelling tot de kosten van een mazouttankkeuring, is het prijskaartje voor het verwijderen van je mazouttank helaas niet zo rechttoe rechtaan. De kostprijs is immers afhankelijk van verschillende factoren zoals het type mazouttank en de capaciteit van je mazouttank. Bovendien kan een mazouttank niet altijd verwijderd worden en moet soms je oude mazouttank buiten dienst gesteld worden met een reiniging en opvulling met een inert materiaal.

Offerte op maat

Omdat er zoveel factoren een invloed hebben op de prijs van het verwijderen van een mazouttank en we onze klanten graag een zo duidelijk mogelijke offerte bezorgen, komen onze experts graag ter plaatse om de specifieke omstandigheden te controleren. Het plaatsbezoek helpt ons om de werkuren zo correct mogelijk in te schatten en jou een offerte op maat te bezorgen voor het verwijderen van je mazouttank.

Mazouttank reinigen en opvullen

Is het technisch onmogelijk om je ondergrondse mazouttank definitief te verwijderen, bijvoorbeeld omdat het uitgraven van de tank stabiliteitsproblemen voor je woning veroorzaakt? Dan vullen we de mazouttank na een zorgvuldige lediging en reiniging op met een inert materiaal zoals zand of bioschuim. Ook hier spelen diverse factoren een rol in de prijsbepaling. Zo is de prijs enerzijds afhankelijk van je tank en het aantal liter mazout dat erin kan en anderzijds van het inert opvulmateriaal dat je verkiest. Het opvullen van je mazouttank met bioschuim kost bijvoorbeeld minder dan hem op te vullen met zand omdat het opschuimen minder tijd vraagt. Je kan op voorhand ook steeds ons online offerteformulier invullen. Zo heb je al een idee van de richtprijs.

Btw-tarief

In het totaalbedrag voor je mazouttankkeuring moeten we ook nog de btw verrekenen. Het definitief verwijderen van een mazouttank valt onder het normale btw-tarief van 21%. Toch zijn er bepaalde situaties waarbij je aanspraak maakt op het verlaagde btw-tarief van 6%. Dat is het geval als je je oude mazouttank vervangt door een nieuwe tank of het verwijderen van de mazouttank deel uitmaakt van grondige renovatiewerken. Bovendien geven bepaalde gemeentes een premie voor de buitengebruikstelling van stookolietanks. Het loont dus zeker de moeite om hiernaar te informeren bij jouw gemeente of stad.

Persoonlijke prijscheck

Wil je weten hoeveel het verwijderen van jouw mazouttank precies kost? Vraag dan vrijblijvend een offerte op maat aan via https://allintankservice.be/nl/offerte-mazouttank-saneren/. Zo weet je in een handomdraai hoeveel budget je moet voorzien en kom je niet voor onverwachte kosten te staan.