Nieuws

Mazouttank opvullen? Doe de toezichtput-check!

Laat je je mazouttank opvullen? Dan kan je bij All-in Tank Service rekenen op een vlotte service. We komen bij je langs met onze unieke saneringswagen en voeren alle werken in één beweging uit. Al gaat het opvullen van je mazouttank nog net iets makkelijker als jij op voorhand al de toezichtput-check doet. Zo vermijd je dat we nog een keer moeten terugkomen en je twee keer tijd moet vrijmaken in je drukke agenda.

De ideale toezichtput

De toezichtput van je mazouttank is het deel waar zich de vulmond en, in sommige gevallen, de overvulbeveiliging bevinden. Een mangat is het metalen deksel dat rechtstreeks op de mazouttank gemonteerd is. Bij een ondergrondse mazouttank is het mangat het zichtbare deel van de mazouttank. Het bevindt zich in de toezichtput onder het deksel. Om ervoor te zorgen dat onze techniekers je mazouttank vlot kunnen opvullen, zijn er drie checks die je op voorhand kan doen.

  1. Is de toezichtput minstens 40 x 40 cm breed? Wanneer je mazouttank onder de grond ligt en bereikbaar is via een toezichtput, is het belangrijk dat die put minstens 40 x 40 cm breed is en indien mogelijk liefst 50 x 50 cm.
  2. Is het mangat vrij toegankelijk? Het mangat moet bereikbaar zijn voor onze mensen. Zorg er dus voor dat het volledig zichtbaar is en er geen puin, beton of aarde op ligt.
  3. Is de toezichtput maximaal 70 cm diep? Als het mangat dieper steekt dan 70 cm kunnen we het niet bereiken om je mazouttank op te vullen. Zorg er dus voor dat je toezichtput maximaal 70 cm diep is.

Check, check, check?

Kan je deze 3 belangrijke checks afvinken? Super! Dan zijn onze techniekers zeker dat het opvullen van je mazouttank vlot en volgens planning kan verlopen. We komen op het afgesproken tijdstip bij je langs en kunnen dankzij jouw hulp meteen aan de slag. Zo is de klus snel geklaard en hoef je niet langer dan nodig tijd vrij te maken in je drukke agenda.

Geen 3 op 3?

Is het mangat wel vrij, maar is de toezichtput niet breed genoeg of steekt het mangat te diep? Dan kunnen we je mazouttank uiteraard ook opvullen, maar vraagt het extra inspanningen om de put aan te passen. Je hebt dan de keuze: wij kunnen de toezichtput voor jou aanpassen of je kan dit zelf doen.

Je mazouttank nóg sneller opvullen?

Wil je het opvullen van je mazouttank nóg beter voorbereiden? Doe dan nog een extra check en voorzie voldoende parkeerruimte voor onze saneringswagen. Het is belangrijk dat er minimaal 20 meter vrij is. Als je in de stad of een drukke straat woont, vraag dan op voorhand een parkeerverbod aan zodat onze wagen zeker voldoende parkeerruimte heeft. Let er ook op dat de parkeerruimte aan de straatkant is waar de mazouttank zich bevindt. Tijdens het opvullen mogen de saneerslangen niet over de weg gelegd worden, want voorbijkomend verkeer vormt een risico op beschadiging.