Nieuws

Laat ik mijn mazouttank het beste opvullen met zand of bioschuim?

Een mazouttank die buiten werking wordt gesteld en om praktische redenen niet kan worden uitgegraven, moet worden opgevuld met een inert materiaal. Bij All-in Tank Service heb je hiervoor de keuze tussen bioschuim en zand. Maar welk materiaal kies je nu best voor het opvullen van je mazouttank?

Prijskaartje

Wanneer je mazouttank wordt gesaneerd, wil je uiteraard dat dat volgens de regels van de kunst gebeurt, maar liefst ook zo voordelig mogelijk. Begrijpelijk, want waarom zou je meer uitgeven dan nodig aan een tank die je toch niet meer gaat gebruiken? Net om deze reden zien we dat veel klanten kiezen voor bioschuim. Het opvullen van je mazouttank met bioschuim kost immers minder dan de mazouttank opvullen met zand. Dat heeft niet zozeer te maken met het materiaal, maar vooral met het feit dat je mazouttank opvullen met bioschuim minder tijd vraagt.

Mythe ontkracht

Toch laten sommigen zich tegenhouden om voor bioschuim te kiezen door de hardnekkige mythe die beweert dat een mazouttank die gevuld is met bioschuim naar boven komt. Dat misverstand helpen we graag de wereld uit want een mazouttank die al jarenlang onder de grond zit, is vastgezogen in de aarde. De tank zal dus niet naar boven komen, zelfs niet wanneer hij helemaal leeg is. Je kan dus met een gerust hart je mazouttank opvullen met bioschuim.

Toekomstplannen

Ook met het oog op de toekomst zien we dat klanten vaak voor bioschuim kiezen voor het opvullen van hun mazouttank omdat je dan nog de mogelijkheid hebt om de tank later alsnog te laten verwijderen. Met zand ligt dat anders omdat een mazouttank opgevuld met zand loodzwaar is en het dus quasi onmogelijk is om de tank nog te verwijderen. Zeker wanneer je je woning wil verkopen, is het voor kandidaat-kopers met renovatieplannen interessant dat ze nog de mogelijkheid hebben om zelf te kiezen wat ze met de gesaneerde mazouttank doen.

Hart voor het milieu

Vind je het belangrijk om de milieuvriendelijkste keuze te maken? Dan kom je opnieuw bij bioschuim uit. Het biologisch schuim is 100% recycleerbaar en onschadelijk voor mens en natuur. Zo beperk je je ecologische voetafdruk en gebeurt het opvullen van je mazouttank volledig ecologisch verantwoord. Bovendien garandeert bioschuim een betere opvulling van je tank, zodat het risico op bodemverontreiniging tot een strikt minimum wordt herleid.

Altijd de juiste keuze

Dankzij de vele voordelen kiezen onze klanten in de meeste gevallen voor bioschuim. Maar je hebt uiteraard de vrije keuze. Dus als je je mazouttank toch liever met zand laat opvullen, zullen onze gecertificeerde technici dat met evenveel enthousiasme doen en ben je aan het einde van dag ook wettelijk en verzekeringstechnisch in orde. Heb je nog vragen over het opvullen van je mazouttank? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met onze specialisten. We helpen je met veel plezier verder.