Nieuws

Ik heb een lek in mijn bovengrondse mazouttank. Wat nu?

Ontdek je zelf een lek in je bovengrondse mazouttank of wordt er een lek vastgesteld tijdens de periodieke controle? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen om grondwater- en bodemverontreiniging ter vermijden.

Lekdetectiesysteem

Als je een dubbelwandige mazouttank hebt, is de kans groot dat je tank is uitgerust met een lekdetectiesysteem. Dat is een waarschuwingssysteem dat automatisch alarm slaat als je mazouttank lekt. Tussen de twee wanden zit een vloeistof of lucht. Wanneer de vloeistof ontsnapt of de luchtdruk afneemt, krijg je onmiddellijk een visueel of akoestisch signaal. Zo kan je het lek meteen (laten) opsporen.

Mazouttank buiten gebruik stellen of herstellen?

Wanneer je een lek in je mazouttank vaststelt, kan je een beroep doen op de experts van All-In Tank Service om de schade in te schatten en te bepalen of je mazouttank nog kan worden hersteld. Als dat het geval is, zullen we het lek proberen te dichten door de beschadigde wand te herstellen. Kan je mazouttank niet meer worden opgeknapt of gebruik je je tank niet meer? Dan gaan we over tot het plaatsen van een nieuwe mazouttank of het buiten gebruik stellen van de bestaande mazouttank.

Hoe verloopt de buitengebruikstelling van je mazouttank?

Wanneer we je mazouttank buiten gebruik stellen, maken we eerst een opening ter hoogte van het mangat, zodat je tank grondig gereinigd kan worden. We zuigen in eerste instantie het residu van mazout en slib op dat nog op de bodem van je mazouttank ligt en pompen het over naar een afvalreservoir in onze reinigingswagen. Daarna kuisen we de binnenkant van je tank met een speciaal reinigingsmiddel zodat de buitengebruikstelling van je mazouttank netjes kan verlopen.

Als de beschikbare ruimte het toelaat, voeren we je mazouttank in zijn geheel af. Wanneer dat niet kan, stellen we je mazouttank definitief buiten gebruik door hem te verschroten in handelbare stukken met behulp van een speciale knabbelschaar.

Officiële attesten

Na de sanering van je mazouttank, ontvang je van ons de nodige officiële attesten. Die tonen aan dat het buiten gebruik stellen van je mazouttank gebeurde volgens de regels van het vak en je dus voldoet aan de wettelijke verplichtingen.

Heb je een lek in je mazouttank of wil je je mazouttank buiten gebruik laten stellen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je met veel plezier verder.