Nieuws

Hoe gaat de keuring van een ondergrondse mazouttank in zijn werk?

Als je verwarmt met mazout is het verstandig om je ondergrondse mazouttank periodiek te laten keuren. Zo vermijd je bodemverontreiniging, ben je in orde met de wetgeving én mag je mazoutleverancier je mazouttank vullen. Bij All-in Tank Service helpen we je graag om je ondergrondse mazouttank in topconditie te houden met een grondige keuring door onze ervaren experts.

Hoe vaak moet mijn ondergrondse mazouttank een keuring ondergaan?

Ondergrondse mazouttanks moeten om de twee of vijf jaar bij particulieren, afhankelijk van de inhoud, en om de twee jaar bij bedrijven worden gekeurd. Bij All-in Tank Service kan je de keuring van je ondergrondse mazouttank zowel online als telefonisch via 0800 11 206 tijdig bestellen.

De keuring van je ondergrondse mazouttank stap voor stap

Elke keuring van een ondergrondse mazouttank verloopt volgens een vast schema. Onze technicus zal tijdens de keuring van je ondergrondse mazouttank de volgende controles uitvoeren:

  • een visuele controle van de installatie;
  • een meting van de wanddikte met gespecialiseerde apparatuur;
  • een controle op de aanwezigheid van water en slib;
  • een controle van de werking van de overvulbeveiliging;
  • een controle van het lekdetectiesysteem;
  • een dichtheidsproef met behulp van een ultrasoon lekdetectietoestel.

Ondergrondse mazouttank goedgekeurd ✔️

Als je ondergrondse mazouttank wordt goedgekeurd, ontvang je een conformiteitsattest en een groene merkplaat met daarop de naam en het SV-erkenningsnummer van onze mazouttechnicus, de datum van de uitgevoerde tankkeuring en de datum van de volgende periodieke keuring. Met een groene merkplaat ben je verzekeringstechnisch in orde en ben je ook zeker dat je mazoutleverancier je ondergrondse mazouttank kan vullen bij je volgende bestelling.

Je ondergrondse mazouttank afgekeurd?

Als je ondergrondse mazouttank wordt afgekeurd, ontvang je een oranje of rode merkplaat. Bij een oranje plaat onderzoeken we of we je mazouttank terug in goede staat kunnen brengen. Daarvoor krijg je zes maanden de tijd. Een rode merkplaat wil zeggen dat je mazouttank definitief is afgekeurd en je leverancier dus geen mazout meer mag leveren. In dat geval helpen we je graag bij de definitieve sanering. Wil je daarna nog genieten van de vertrouwde warmte van mazout? Dan kan je bij ons terecht voor de het kopen van een nieuwe mazouttank.

Bestel hier een keuring voor je ondergrondse mazouttank