Nieuws

De keuring van mijn stookolietank: hoe verloopt dat?

Je kan de keuring van je stookolietank bij All-in Tank Service online of telefonisch bestellen. We spreken onderling een datum af die voor jou past en één dag voor de keuring laten we jou telefonisch nog even weten wanneer de keurder langskomt. Op die manier vragen we zo weinig mogelijk van jouw tijd voor de keuring van je stookolietank. Handig, toch?

Tijdens de keuring van je stookolietank zal de technicus de volgende controles uitvoeren:

  • een meting van de wanddikte met gespecialiseerde apparatuur;
  • een controle op aanwezigheid van water en slib in je stookolietank;
  • een controle van de werking van de overvulbeveiliging;
  • een controle van het lekdetectiesysteem;
  • een uitvoering van een dichtheidsproef op een ondergrondse stookolietank met behulp van een ultrasoon lekdetectietoestel.

Als je stookolietank goedgekeurd wordt, ontvang je een positief conformiteitsattest en een groene kenplaat. Op dat moment ben je verzekeringstechnisch in orde. Dat is bijzonder belangrijk in het geval van een bodemverontreiniging en bij de eventuele verkoop van je woning.

Het certificaat vermeldt de naam en het SV-erkenningsnummer van onze technicus, de datum waarop de keuring van je stookolietanktank plaatsvond en de uiterste datum waarop de volgende periodieke keuring moet plaatsvinden.

Is je stookolietank afgekeurd en heb je een oranje of rode kenplaat ontvangen? Dan onderzoeken we eerst of we je stookolietank terug in goede staat kunnen brengen. Blijkt de stookolietank onherstelbaar? Dan kunnen we je meteen verder helpen met de definitieve sanering. Blijf je bij stookolie en wil je een nieuwe stookolietank kopen? Ook dan je bij ons terecht. Bij All-in Tank Service vind je alle expertises onder één dak. Want stookolietanks, dat is ons vak!

Klik hier om de keuring van jouw stookolietank te bestellen