Nieuws

3 tips om het reinigen van je mazouttank goed voor te bereiden

Je mazouttank reinigen met All-in Tank Service? Dan kan je rekenen op een service van A tot Z. Onze specialisten zorgen namelijk voor advies op maat en een propere en snelle uitvoering van de reinigingswerken. Je oude mazouttank is dus in goede handen. Maar wat kan je zelf nog doen zodat wij je mazouttank vlekkeloos kunnen reinigen?

1. Voorzie voldoende parkeerruimte

Dankzij onze unieke reinigingswagen kunnen we alle werken voor het reinigen van je mazouttank in één beweging uitvoeren. Zowel het ledigen, proper maken en het eventueel opvullen of verwijderen van je mazouttank kan achtereenvolgens plaatsvinden. Om de reiniging te kunnen uitvoeren, is het wel belangrijk dat er minimaal 20 meter parkeerruimte voorzien is. Woon je in de stad of in een drukke straat? Dan vraag je best op voorhand een parkeerverbod aan zodat onze wagen verzekerd is van parkeerruimte.

2. Zorg voor parkeerruimte aan de straatkant van de woning

Is er voldoende parkeerruimte voorzien? Prima! Let er wel op dat dit aan de straatkant is van de woning waar de mazouttank zich bevindt. De reinigingsslangen mogen tijdens het reinigen van je mazouttank immers niet over de weg gelegd worden. Dat vormt een risico op beschadiging door voorbijkomend verkeer.

3. Maak het mangat vrij

Het mangat is het deel van de mazouttank waar zich de vulmond en in sommige gevallen ook de overvulbeveiliging bevinden. Het is belangrijk dat het mangat volledig zichtbaar is en dat er geen puin of beton op ligt. Het mangat moet dus bereikbaar zijn voor onze mensen. Ligt je mazouttank onder de grond en is de mazouttank bereikbaar via een toezichtput? Dan mag de put niet dieper zijn dan 70 cm en moet hij minstens 40 op 40 centimeter breed zijn zodat we het mangat van je mazouttank kunnen bereiken.